- Origen: La seva distribució és mediterrània.
- Família: ericàcies
- Època de maduració: setembre - novembre
- Creixement:
- Creix be en sols llimosos y ben
drenats.
- Exposició al Sol moderada
- Tolerancia máxima al fred: < -1°C
- Necessita poc reg
- Característiques:
- Té una cortesa de color fosc molt característic . A les brotacions els talls són una mica
rosats i pilosos.
- Les
fulles són dures i brillants de color verd fosc pel feix i una mica més clar en
el revés.
- L'arboç
adquireix un color vermellós a l'hivern.
- Les
flors acampanades de mida petita són de colors blancs o cremosos, a vegades una
mica rosades, reunides en inflorescències pèndules, que neixen a la tardor
juntament amb els fruits madurs.
- És
comestible i dolça, però no agrada a tothom.
- Les
seves flors son blanques o verdoses i el fruit anomena arboç o cirereta d'arboç.
- Avantatges: És cultivat com a planta ornamental de parcs i jardins.
- La seva fusta s'utilitza per fer objectes
tallats.
-
Les fulles, l’escorça i les arrels són astringents i diurètiques. S’utilitzen en el tractament de problemes del sistema urinari.
- Gastronomia: Antigament es preparava una beguda semblant a la sidra i també vinagre casolà.
- També se'n pot fer melmelada o confitura,
molt popular a Itàlia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada