![]() |
Olea europaea |
FAMÍLIA: és un arbre de la família de les
oleàcies
ÈPOCA DE MADURACIÓ: d’octubre a desembre
Creixement: brots és des de febrer fins a agost. Les fulles, després de formar-se, s'estenen completament de tres a quatre setmanes després segons les condicions medioambientals.

Característiques: L'olivera és més sensible al fred que d'altres fruiters com pomeres, pereres o presseguers però és més resistent que els cítrics. A temperatures entre 0 i -5 graus pateix petites ferides en branquetes joves mentre que entre -5 i -10 graus aquestes branquetes ja poden morir i a partir de -10 graus moren branques grans
-Per combatre
l'artereoesclerosi.
-Contra
l'artritis.
-Contra les
artràlgies.
-Contra la gota.
-Per la
diabetis.
-Per combatre la
Febre arterial.
Gastronomia: l'oli que s'obté del seu premsat, són elements molt comuns usats en la dieta mediterrània.
- L'oliva és un aliment amb gran valor nutritiu que conté poques quantitats de sucre i que sol menjar-se en aperitius i amanides.
-És l'element diferencial per excel·lència de l'alimentació meditèrrània.
-S'utilitza tant per amanir com per fregir aliments.
- La seva composició lipídica aporta certs àcids grassos que són essencials pel nostre organisme i ajuda a algunes vitamines a ser absorbides pel cos humà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada