La
fava pertany al gènere Vicia
Vicia Fava |
- Família:Fabaceae.
- Època de maduració:És una planta pròpia de terres més aviats fortes o argilós. La seva època de maduració es del setembre a novembre en els climes temperats i a febrer en els països freds.
Resisteix a glaceres (fins a 4 sota zero) encara que un cop glaçada torna a rebrotar i és molt atacada per plagues i malalties com el pugó negre de la fava.
- Varietats principals:
v Varietat
"major":
de 40 a 120 cm d'alçada . Planta d'horta que molt sovint es fa en secà.
v Varietat
"minor":
mida més petita de 30 a 50 cm. És planta de terra campa i d'aprofitament per
fer-ne pinso.
v Varietat Prohabón: que arriba a contenir fins a
un 45% de proteïna bruta, és destinada únicament a l'alimentació animal.
- Gastronomia:
És comestible i dolça, però no agrada a tothom.
-
Es diu que si se'n mengen massa, pot arribar a emborratxar, ja que conté certa proporció d'etanol
- El consum excessiu de faves provoca el favisme, solen produir molts gasos.
- El seu fruit, la fava, es consumeix encara tendre i en estat poc desenvolupat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada