![]() |
Lactuca Sativa |
Origen : fou conreat per primera vegada a l'Antic Egipte per a la producció d'oli a partir de les seves llavors.
Familia:Asteraceae
Època de maduració:Algunes varietats d'enciam no creixen a l'hivern i, en temperatures fredes, s'han de cobrir amb una capa de palla, o bé s'han de cultivar en petits hivernacles. Generalment es planten a l'hort en llargues fileres per tal de facilitar que es puguin tallar les fulles de manera individual i que es puguin regar amb més facilitat.
Creixement:
- L'enciam creix millor a plena llum del sol, i en sòls rics en nitrogen.
- L'excessiva calor normalment forada l'enciam i amb temperatures per sobre dels 24 graus el creixement és lent.
- Després de la collita, l'enciam dura més temps si es manté a 0 graus i al 96% d'humitat.

- Les plantes solen tenir una alçada i extensió d'entre 6 i 12 cm.
- Les fulles són de diversos colors, sobretot variacions del verd i el vermell,amb una certa varietat de variegació
- Segons la varietat, l'enciam és una bona font de vitamina A, vitamina K i potassi,
- També proporciona una mica de fibra dietètica , hidrats de carboni, proteïnes i una petita quantitat de greix.
- proporciona vitamina C, calci, ferro i coure, amb vitamines i minerals que es troben a la fulla. D'altra banda, de manera natural, l'enciam absorbeix i concentra liti.
L'enciam sobretot s'utilitza en amanides, ja sigui sol o amb altres verdures, hortalisses, carns i formatges.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada