La col es una planta que ha tingut molta importància a Europa des de l’antigüitat degut a la seva riquesa en propietats medicinals.
![]() |
Brassica oleracea |
- Origen: zones costaneres d'Europa central i meridional i también d'Àsia Menor
- Família: Cruciferae.
- Època de maduració: En exteriors es sembra d'abril a juliol, transplantànse al juliol-agost.
- Creixement: Resisteixen molt bé el fred.
- Poden conrear-se en un sòl normal de jardí que sigui mitjanament fèrtil o que estigui reforçat amb humus.
- Els regs han de ser regulars, evitant que s'assequi la terra.
- Característiques:
- Fulles: grans i arrissades amb matisos vermells, rosat, groc i blanc.
de fulles t'assabentis, carnoses i glabres d'1 verd glauc, la tija és semillenyosa i te flors grogues de quatre Pètals, fa fruit en siliqua amb Diverses Llavors.
- Avantatges: La col és rica en sals minerals, magnesi, vitamines C i A.
-També s'estima que conté una vitamina poc estudiada, l'O, que podria ser la responsable de la seva excel·lent efecte cicatritzant, especialment de l'úlcera gastroduodenal.
- També és un dels ingredients Principals de la cuina xinesa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada