Spinacia oleracea |
- Origen: No es coneix la forma original o silvestre de l'espinac. No obstant això, molts autors afirmen que procedeix del sud-oest asiàtic. Van ser els àrabs qui en el segle XI van introduir l'espinac per primera vegada a Espanya.
- Família:Amaranthaceae
- Època de maduració: Sembres des d'agost fins abril. Encara que també se les pot adquirir durant l'estiu, encara que en aquesta època presenten una qualitat inferior.
- Creixement:Planta rústega més pròpia de sòls salins. Es pot sembrar en secà o en regadiu.
- Característiques:
Mida: la tija mesura uns 15 centímetres de llarg i les fulles prop de 20 centímetres, encara que la seva mida dependrà de la varietat a la qual pertanyin.
Color: el color de les fulles és verd fosc i brillant.
Sabor: lleugera acidesa, però agradable.
- Avantatges:
- Encara que tampoc té una quantitat molt alta de proteïnes
- El seu contingut en fibra, igual que ocorre amb la gran majoria de les verdures, és considerable, el que resulta beneficiós per a la salut.
-
Gastronomia: a partir de l'introducció de la
gastronomia de Catalunya utilitzant fulles tendres en amanida i cuites en plats
típics com a els següents:
Rubiols d'espinac
- La truita d'espinacs también és força popular. És bulleixen Abans o fregeixen.
- Tambe són frequents les coques
d'espinacs a les cultures mediterrànies com mallorca.
- Canelons o lasanyes.
- Canelons o lasanyes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada