.post { color:#000000; padding:4px 18px; -ms-filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80); filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.8; opacity: 0.8; -khtml-opacity: 0.8; }

dimecres, 25 de març del 2015

ARBOÇ

  • Origen: La seva distribució és mediterrània.
  • Família: ericàcies
  • Època de maduració: setembre - novembre
  • Creixement

- Creix be en sols llimosos y ben drenats.
- Exposició al Sol moderada
- Tolerancia máxima al fred: < -1°C
- Necessita poc reg


  • Característiques:

-  Té una cortesa de color  fosc molt característic . A les brotacions els talls són una mica  rosats i pilosos.
- Les fulles són dures i brillants de color verd fosc pel feix i una mica més clar en el revés.
- L'arboç adquireix un color vermellós a l'hivern.
- Les flors acampanades de mida petita són de colors blancs o cremosos, a vegades una mica rosades, reunides en inflorescències pèndules, que neixen a la tardor juntament amb els fruits madurs.
- És comestible i dolça, però no agrada a tothom.
- Les seves flors son blanques o verdoses i el fruit anomena arboç  o cirereta  d'arboç.
  • Avantatges: És cultivat com a planta ornamental de parcs i jardins.

- La seva fusta s'utilitza per fer objectes tallats.
-

Les fulles, l’escorça i les arrels són astringents i diurètiques. S’utilitzen en el tractament de problemes del sistema urinari.
  • Gastronomia: Antigament es preparava una beguda semblant a la sidra i també vinagre casolà. 
- En algunes zones del mediterrani es fa una salsa per acompanyar la carn.     

- També se'n pot fer melmelada o confitura, molt popular a Itàlia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada