.post { color:#000000; padding:4px 18px; -ms-filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80); filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.8; opacity: 0.8; -khtml-opacity: 0.8; }

dimecres, 25 de març del 2015

OLIVERA

Olea europaea
ORIGEN: originari de l'Àsia Menor que es conrea des de l'antiguitat a tota la conca mediterrània.
FAMÍLIA: és un arbre de la família de les oleàcies
ÈPOCA DE MADURACIÓ: d’octubre a desembre

Creixement: brots és des de febrer fins a agost. Les fulles, després de formar-se, s'estenen completament de tres a quatre setmanes després segons les condicions medioambientals.


Característiques: L'olivera és més sensible al fred que d'altres fruiters com pomeres, pereres o presseguers però és més resistent que els cítrics. A temperatures entre 0 i -5 graus pateix petites ferides en branquetes joves mentre que entre -5 i -10 graus aquestes branquetes ja poden morir i a partir de -10 graus moren branques grans

Avantatges: Antihipertensiu: l'olivera té una classificació terapèutica PC02.
-Per combatre l'artereoesclerosi.
-Contra l'artritis.
-Contra les artràlgies.
-Contra la gota.
-Per la diabetis.
-Per combatre la Febre arterial.


Gastronomia: l'oli que s'obté del seu premsat, són elements molt comuns usats en la dieta mediterrània.
- L'oliva és un aliment amb gran valor nutritiu que conté poques quantitats de sucre i que sol menjar-se en aperitius i amanides. 
-És l'element diferencial per excel·lència de l'alimentació meditèrrània. 
-S'utilitza tant per amanir com per fregir aliments.
- La seva composició lipídica aporta certs àcids grassos que són essencials pel nostre organisme i ajuda a algunes vitamines a ser absorbides pel cos humà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada