.post { color:#000000; padding:4px 18px; -ms-filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80); filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.8; opacity: 0.8; -khtml-opacity: 0.8; }

dimecres, 25 de març del 2015

ESPINACS



Spinacia oleracea
  • Origen: No es coneix la forma original o silvestre de l'espinac. No obstant això, molts autors afirmen que procedeix del sud-oest asiàtic. Van ser els àrabs qui en el segle XI van introduir l'espinac per primera vegada a Espanya.
  • Família:Amaranthaceae
  • Època de maduració:   Sembres des d'agost fins abril. Encara que també se les pot adquirir durant l'estiu, encara que en aquesta època presenten una qualitat inferior.

  • Creixement:Planta rústega més pròpia de sòls salins. Es pot sembrar en secà o en regadiu. 
Cal que la terra estigui ben treballada perquè neixi la llavor. 
  • Característiques: 
 Forma: lse tracta d'un conjunt de fulles llises o arrissades disposades en roseta que sorgeixen d'una tija més o menys ramificat.

 Mida: la tija mesura uns 15 centímetres de llarg i les fulles prop de 20 centímetres, encara que la seva mida dependrà de la varietat a la qual pertanyin.

 Color: el color de les fulles és verd fosc i brillant.

 Sabor:
lleugera acidesa, però agradable.


  • Avantatges: 
- El seu contingut d'hidrats de carboni i greixos és molt baix. 
- Encara que tampoc té una quantitat molt alta de proteïnes
- El seu contingut en fibra, igual que ocorre amb la gran majoria de les verdures, és considerable, el que resulta beneficiós per a la salut.
  • Gastronomia: a partir de l'introducció de la gastronomia de Catalunya utilitzant fulles tendres en amanida i cuites en plats típics com a els  següents:
    Rubiols d'espinac

- Espinacs amb pances i piñons o rubiols d'espinacs 

- La truita d'espinacs también és força popular. És bulleixen Abans o fregeixen. 
- Tambe són frequents les coques d'espinacs a les cultures mediterrànies com mallorca.
- Canelons o lasanyes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada