.post { color:#000000; padding:4px 18px; -ms-filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80); filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.8; opacity: 0.8; -khtml-opacity: 0.8; }

dimecres, 25 de març del 2015

MARIA LUÏSA

És una planta arbustiva  amb origen a Amèrica del Sud , però pot trobar-se cultivada a molts jardins i horts per l'aroma de les seves fulles a llima i les seves propietats medicinals
Aloysia citrodora
  • Família:Verbenàcies
  • Època de maduració: Sol florir a l'estiu. És una planta que s'adapta a climes de fins a -10 graus , soportant fortes gelades. 
  • Creixement:Des del mar , fins als 800m
  • Característiques: Planta que arriba als 2 m d’altura, de tija ramificada. Les fulles són de color verd pàl·lid unint-se 3 o 4, amb un pecíol curt. Aquestes emeten un intens olor a llimona i es recullen dos o tres cops a l’any. Les flors són de color blanc o de tonalitat blaves.

       El fruit és una drupa, però amb freqüència no arriben a madurar, ja que només madura en països d’origen.
  • Propietats medicinals:
    Maria Lluïsa amb fruits
    Sistema respiratori: s’utilitza en cas de bronquitis i tos espasmòdica actuant com a sedant de la tos i com a expectorant.
    Sistema digestiu: es recomana com a tractament adequat en cas d’indigestions dels nens i debilitat estomacal en general.
    S’utilitza principalment en perfumeria
    .
  • Gastronomia:S’utilitza com a planta aromática, per donar sabor a molts plats, com peixos, pollastre, amanides, pastissos..etc
També pot formar part en la combinació amb còctels , sorberts o begudes fredes perquè aporta un toc molt exòtic . Igualment interessant resulta per " als xefs de cousine"  , la salsa de maria lluïsa que s'elebora amb les seves fulles , sucre , farina , mantega i suc de llima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada