.post { color:#000000; padding:4px 18px; -ms-filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80); filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.8; opacity: 0.8; -khtml-opacity: 0.8; }

dimecres, 25 de març del 2015

FAVES

La fava pertany al gènere Vicia  
Vicia Fava
  • Família:Fabaceae.
  • Època de maduració:És una planta pròpia de terres més aviats fortes o argilós. La seva època de maduració es del setembre a novembre en els climes temperats i a febrer  en els països freds.

Resisteix a glaceres (fins a 4 sota zero) encara que un cop glaçada torna a rebrotar i és molt atacada per plagues i malalties com el pugó negre de la fava.
  • Varietats principals:


v  Varietat "major": de 40 a 120 cm d'alçada . Planta d'horta que molt sovint es fa en secà.
v  Varietat "minor": mida més petita de 30 a 50 cm. És planta de terra campa i d'aprofitament per fer-ne pinso.
v  Varietat Prohabón: que arriba a contenir fins a un 45% de proteïna bruta, és destinada únicament a l'alimentació animal.
  • Gastronomia: 

 És comestible i dolça, però no agrada a tothom.
  • Es diu que si se'n mengen massa, pot arribar a emborratxar, ja que conté certa proporció  d'etanol 
  • El consum excessiu de faves provoca el favisme, solen produir molts gasos.
  • El seu fruit, la fava, es consumeix encara tendre i en estat poc desenvolupat.
Fruit de la Fava
·         


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada