.post { color:#000000; padding:4px 18px; -ms-filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80); filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.8; opacity: 0.8; -khtml-opacity: 0.8; }

dimecres, 25 de març del 2015

MAGRANER

Punica granatum
  • Familia: delsLythraceae
  • Origen: Procedent de Àsia.
  • Característiques:
-Petit arbre caducifoli que fa entre 3-6 m d'alçada.
-La seva escorça és de color gris.
-Algunes branques tenen espines
-Fulles simples amb espines.
-És una fruita molt dolça típica de la tardor.
-Necessita el calor de l’estiu. Però al’hivern, sense fulles, pot resistir fins a 15 graus sota 0.
  • Època de maduració:Floreix durant els mesos de maig i juny.Les flors són vermelles, amb els estams grocs.El calze persisteix en el fruit.
  • Creixement:Les fulles són simples i oposades, amb poc pecíol i en forma de llança; fan 3-8 cm de longitud i 1-2’5 cm d’amplada. Són de color verd brillant
  • Avantatges:Resisteix molt bé la falta d'aigua.
  • Gastronomia:  és una de les fruites dolces típiques de la tardor. 

Magraner amb fruits
La magrana s'empra sovint en la preparació de postres; és molt vistosa, proporcionant un toc elegant a l'amanida de fruites. Combina ta,bé perfectament amb gelats , iogurts i formatges. Un exemple és la copa de magrant amb tarongina i gelat de iogurt i la magrana amb vi dolç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada