.post { color:#000000; padding:4px 18px; -ms-filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80); filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.8; opacity: 0.8; -khtml-opacity: 0.8; }

dimecres, 25 de març del 2015

FIGUERA

Ficus carica
  • Origen: Aquest arbre probablement és originari del Sud-oest  d'Àsia.    Pertany al gènere dels Ficus i de la familia cabrafiguerea.
  • Família: Moràcies. Arbre del gènere Ficus que compta amb més de 1000 espècies.
  • Època de maduració: Floreix a l’abril, madura durant l’agost septiembre i octubre. Alguns tipus de figueres, anomenades bíferes, fan també un fruit que es diu figaflor als finals de juny.
  • Creixement: : S’ha adaptat perfectament al clima mediterrani (hiverns suaus i estius colorosos).

Les figueres es poden reproduir per llavor.
  • Característiques: De 5 a 10m d’alçada  amb escorça grisenca i fulles grosses. Les seves fulles són grans, 10-20 cm de longitud, i es disposen de forma alterna a les branques
  • Avantatges: No atrau males herves perquè el arbre fa hombra i no deixa que se li apropin. És una espècie molt resistent i es cultiva amb finalitats ornamentals i com a fruiter de segona categoria .
  • Gastronomia: Molts ocells mengen el fruit i deixen escampades les restes.
- A Espanya es realitza amb la figa una beguda alcohòlica composta d'aiguardent anomenada "licor de figa". 
- En gastronomia és variada la seva utilitat, des acompanyament en contrast amb alguns plats salats com carn rostida o de caça, o en plats dolços per realitzar diferents postres com melmelades i rebosteria. Amb el fruit sec es realitza l'anomenat "pa de figa" (figa dessecat i premsat amb ametlles).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada