.post { color:#000000; padding:4px 18px; -ms-filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha(Opacity=80); filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.8; opacity: 0.8; -khtml-opacity: 0.8; }

dimecres, 25 de març del 2015

BRÒQUIL

Brassica oleracea italica
  • Origen: Mediterrani oriental, en concret al Pròxim Orient
  • Família: Brassicaceae
  • Època de maduració: es desenvolupa fonamentalment durant les estacions d'hivern i primavera. Per tant, aquesta època és la millor ocasió per consumir-lo, tot i que es disposa de bròquil durant tot l'any.
  • Creixement:és un cultiu de clima fresc al que li van malament els climes d'estius calorosos. Creix millor en una temperatura mitjana durant el dia entre 18 i 23 ° C

    El bròquil ha de ser collit abans que les flors del cap es tornin grogues brillants.
    • Característiques:
    Forma: és una planta semblant a la coliflor, encara que té menys fulles al  voltant.
    Mida i pes: Un bon exemplar pot arribar a desenvolupar un cabdell de fins a 20 centímetres de diàmentre i pesar uns 2 quilograms.
    Color: el color és d'un verd fosc a la tija i d'un verd blavós a l'extrem de la flor, encara que existeixen varietats morades, vermelloses, grogues i blanques.
    Sabor: sabor acre pronunciat, una mica més suau que la coliflor.
    • Avantatges: El bròquil ha estat qualificat com l'hortalissa de major valor nutritiu per unitat de pes de producte comestible. 
    - Té una gran importància des del punt de vista nutricional, per la seva varietat i quantitat vitamínica. 
    - És una font excel·lent de vitamina C, àcid fòlic i niacina, i de provitamina A (betacarotè), vitamina B1 i E , entre altres.
    • Gastronomia: És poden preparar crema preparat amb beixamel o simplement bullit amb patata i 1 rajolí d'oli d'oliva per posar uns quants exemples deliciosos.

    - Les fulles del bròquil és poden utilitzar per amanides. 
    - La tija és pot pelar per eliminar els parts més fibroses i menjar crus o incloure a sopes i brous.

    - Si és cuina cru

    és suficient amb rentarlo be i separar les parts que utilitzarem

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada