- Origen: Mediterrani oriental, en concret al Pròxim Orient
- Família: Brassicaceae
- Època de maduració: es desenvolupa fonamentalment durant les estacions d'hivern i primavera. Per tant, aquesta època és la millor ocasió per consumir-lo, tot i que es disposa de bròquil durant tot l'any.
- Creixement:és un cultiu de clima fresc al que li van malament els climes d'estius calorosos. Creix millor en una temperatura mitjana durant el dia entre 18 i 23 ° C
- Característiques:
Mida
i pes: Un bon exemplar pot arribar a desenvolupar un cabdell de fins a 20
centímetres de diàmentre i pesar uns 2 quilograms.
Color:
el color és d'un verd fosc a la tija i d'un verd blavós a l'extrem de la flor,
encara que existeixen varietats morades, vermelloses, grogues i blanques.
Sabor:
sabor acre pronunciat, una mica més suau que la coliflor.
- Avantatges: El bròquil ha estat qualificat com l'hortalissa de major valor nutritiu per unitat de pes de producte comestible.
- És
una font excel·lent de vitamina C, àcid fòlic i niacina, i de
provitamina A (betacarotè), vitamina B1 i E , entre altres.
- Gastronomia: És poden preparar crema preparat amb beixamel o simplement bullit amb patata i 1 rajolí d'oli d'oliva per posar uns quants exemples deliciosos.
- Les
fulles del bròquil és poden utilitzar per amanides.
- La
tija és pot pelar per eliminar els parts més fibroses i menjar crus o incloure a sopes i brous.
- Si és
cuina cru
és suficient amb rentarlo be i separar les parts que utilitzarem
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada